Smartare TV med Android OTT box från TizzBird
Show MenuHide Menu

Smartare Smart-TV lösning kräver systemutveckling

6 oktober, 2013

De nya smarta tv-tjänsterna har ändrat svenskarnas krav på tv:n. Att kunna beställa hem filmer direkt till tv:n intresserar idag 7 av 10 svenskar. Men svenskarna är inte bara intresserade av film. Nu efterfrågas även nyhets- och olika typer av underhållningsappar till tv:n. Mobiltelefonen och surfplattan sticker upp som alternativ till hur vi vill styra tv:n”

Detta framkommer i en undersökning som Samsung låtit TNS Sifo göra i Norden. Sifo har intervjuat 4000 personer i åldern 18-65 år och i Sverige uppger en fjärdedel av dessa att de har en Smart-TV, vilket för övrigt stämmer med den prognos analysföretaget Mediavision gjorde för 2013 för drygt ett år sedan.

För TizzBird är målet att erbjuda den smartaste ”Smart-TV-funktionen” på marknaden. För konsumenten som inte har för vana att hålla till på forum och bevaka vad som skrivs i media, är det som vanligt svårt att hänga med i den snabba teknikutvecklingen.

Vår uppfattning är att 2012 var det år då utvecklingen mot smartare media/TV konsumtion startade på allvar. Vi fick Netflix, samtidigt vässade konkurrenten Viaplay sitt erbjudande både prismässigt och teknikmässigt. Baserat på vad vi diskuterar med våra kunder, upplever vi att de viktigaste användningsområdena för en Smart-TV funktion är att titta på Svenska Play-kanaler (SVT Play, TV4 Play, …) och video-on-demand tjänster, där Netflix och Viaplay är de starkaste aktörerna.

I början av 2012 var kravet på en OTT-box (Over-the-top) som TizzBird, att webbläsaren hade stöd för Adobe Flash, vilket är originallösningen för video i Android. Men Adobe fick mycket kritik för att Flash var för prestandakrävande och för att ha säkerhetsluckor, mm. Till slut tog Adobe bort produkten för Android-plattformen och samtidigt jobbade innehållsleverantörerna på alternativ teknik för att skicka ut sina videoströmmar. Nu har de flesta innehållsleverantörerna tack och lov övergivit Flash-formatet för Android och vanligast formatet verkar istället vara HLS (Http Live Streaming). Play-tjänster från våra svenska TV-kanaler har utvecklats och fungerar nu betydligt bättre, men det begränsar sig i vissa fall till att OTT-boxen har Android 4.0 eller senare (ex. TV4 Play, Viaplay).

HLS är skapad av Apple och optimerat för iOS och implementering på andra plattformar bygger på HLS IETF draft, vilket ger utrymme för tolkningar och ger varierande kvalitet på implementeringen. Den slutsats som dras av Jens Loeffler, Overdigital, är att det krävs mer an bara Android nativ HLS player, för att det skall fungera bra.

”Is HLS on Android really bad? Yes, if you only rely on native capabilities – but it does not mean you cannot deploy high quality HLS playback (or any other protocols), since Android provides flexible interfaces to extend and provide a high quality experience. It’s a philosophical question if this is a better or worse approach compared to iOS. Android’s openness leads to more room for issues, but on the contrary, more freedom for extensibility”

Läs hela hans inlägg här: http://www.overdigital.com/2013/07/12/how-bad-is-really-hls-on-android/

Mycket tid och resurser läggs ner på att förbättra TizzBirds förmåga att spela upp HLS video-strömmar från svenska play-kanaler, Netflix, mm. Våra vänner i Korea är just nu flitiga användare av SVT Play som en del i arbetet med att färdigställa firmware för TizzBird hybrid S20T, som snart kommer ut på marknaden.

Ny kraftfull processor, ny version av Android, inget av detta är tillräckligt för att erbjuda kunder en väl fungerande OTT-box, det krävs även en hel del systemutveckling för att ge en bra användarupplevelse. Ändå är det magin i siffror som enklast lockar till sig nya kunder. Dual Core processor istället för Single Core, Android 4.2 istället för 4.0, men TizzBird S20T har dessutom några av branschens mest erfarna och duktigaste systemutvecklare engagerade.

Mycket händer som sagt på utbudssidan för video strömmat från Internet men än så länge kommer dessa tjänster inte i närheten av den upplevelse som du kan få när du använder TizzBird som mediacenter. Perfekt videokvalitet, mjuk hackfri uppspelning tack vare stöd för Cinema 24Hz och upp till 7.1 ljud via din hemmabioanläggning är något som ger extra krydda till upplevelsen. Detta är också en del av Smart-TV funktionen i TizzBird och något vi tror vi klarar bättre än de flesta andra alternativ på marknaden.

Den bästa Smart TV lösningen med TizzBird hybrid S20T

Den bästa Smart TV lösningen med TizzBird hybrid S20T