TizzBird Stick N1

...inleder en ny tidsera i mediaspelarbranschen. Aldrig tidigare har du kunnat köpa en så kompakt och så kraftfull mediaspelare till ett så attraktivt pris! Men TizzBird Stick N1 är mer än bara en mediaspelare - det är en "Smart" mediaspelare, med Android 4.0 som gör att man kan uppgradera med massor av appar från Google Play. Stick N1 gör din TV riktigt Smart!

Den är byggd på samma populära ARM processorarkitektur som sitter i de flesta av dagens avancerade smarta telefoner. N1 använder ARM Cortex A5 som är den mest energi-effektiva modellen i processorfamiljen och för att ge N1 riktigt snabb 3D-grafik, har den en Mali400 3D-accelerator.

StickN1 är så kompakt att du kan ansluta den direkt i HDMI-ingången på din TV och med lätthet ta den med vart du vill. Det ultra-portabla formatet har självklart inte plats för intern disk, men däremot USB-anslutning och flera andra möjligheter för anslutning till nätverksenheter via det inbyggda trådlösa nätverket.

Unika Funktioner - Ingen annan Android sticka kan erbjuda!

Stick N1 har fått många efterföljare på marknaden, men den har fortfarande unika funktioner som ingen annan erbjuder.

För att vara en "riktig" mediaspelare har Stick N1 Dolby och DTS licens, det gör att den kan hantera dessa ljudformat i dina digitala filmfiler.

En annan viktig funktion är Cinema 24Hz, som gör att filmerna flyter utan hack på din TV.

AirLink & TizzRemote 2.0 för Android gör att du kan styra TizzBird från en mobil. Du kan tex spela musik med TB utan att behöva starta en TV för att navigera i musiksamlingar du har på datorer, nätverksenheter, i mobilen eller i TizzBird. Här finns info om TizzRemote

 

TizzBird Stick N1 har en Y-kabel som tillbehör ( ). Den ansluter du i ett USB uttag på TVn (om TVn har det) eller till den medföljande AC-adaptern. Andra änden av kabeln ansluts i Stick N1 och i den tredje finns mottagare för fjärrkontroll (Ir-öga) och USB-anslutning för minitangentbord eller trådlös mus.

Det finns dessutom en USB-anslutning i själva stickan där du kan ansluta en extern minnesenhet med filmer, musik och bilder.

   

TizzBird Stick N1 spelar de flesta populära mediaformaten utan problem. I N1 sitter en strömeffektiv ARM Cortex A5 processor, som även innehåller en kraftfull Mali400 grafikprocessor. Tillverkaren av kretsarna heter Telechips och tillhör toppskiktet av tillverkare. Tack vare kretsarna har TizzBird stöd för Dolby, DTS och Cinema 24Hz, vilket saknas hos konkurrerande lösningar från Rockchip, Allwinner mfl.

Stick N1 har inbyggt 11n trådlöst nätverk som klarar att strömma videofiler med upp till ca 30Mbps bitrate, vilket är tillräckligt för de flesta mkv, avi, mp4, mm. Har du behov och önskemåk för ännu högra kapacitet, kanske Full HD3D Bluray kopior? Ta en titt på vår nya modell TizzBird S20T

Det är enkelt att ansluta N1 till nätverksdiskar (NAS) eller PC med något av nätverksprotokollen NFS eller Samba.

   

TizzBird Stick N1 har, förutom mediaspelarfunktion, även samma möjlighet som en smart mobil att installera appar från Google Play. TAck vare det stora antalet appar som utvecklas för Android systemet har man stora möjligheter att hitta en app som passar för det man vill gära.

Populära funktioner för TizzBird är TV-kanalernas Play-tjänster, Video-on-Demand som exempelvis Netflix, Viaplay och nu även Google Film. Dessutom Musikstreaming som Spotify, mfl.