Redan när du startar TizzBird första gången kommer du upptäcka en tydlig skillnad mot traditionella mediaspelare. Det första du möts av är ett elegant användargränssnitt med 3D-effekt, baserat på Open-GL.

Menysystemet och användningen av TizzBird är enkel och intuitiv. Har du dessutom tidigare erfarehet av Android i telefon, så kommer du snabbt att förstå TizzBirds fördelar jämfört med konkurrenterna. Välkommen att bekanta dig med fjärde generationens mediaspelare!

 

TizzBird har självklart alla funktioner du kan önska dig för att spela upp dina mediafiler. Men som du även kan surfa på Internet med ch spela upp flash-video och HTML5 med och som du själv kan ladda ner och installera appar på, lika enkelt som du installerar dem på en Android-telefon.

Eftersom du vill göra mer saker än bara spela mediafiler, tex surfa på Internet, kan du ansluta trådläst tangentbord & mus (USB) till TizzBird, men det finns även andra möjliheter för navigerin. Dels kan du välja till Airkit ett elegant minitangentbord, eller du kan ladda ner Appen TizzRemote från Android Market till din mobiltelefon

Läs mer om AirKit här

 

 

 
  .    
  En av de intressanta möjligheterna med en Android-baserad mediaspelare är möjligheten att ladda ner och installera nya funktioner med hjälp av Appar. Android plattformen är marknadsledande för Smart Phones och det finns ett enormt utbud av Appar för olika användningsområden att köpa eller ladda ner fritt från Android Market. En del av dessa är skräddarsydda för mobiltelefoner och utnyttjar specialfunktioner som endast finns i telefoner. Men ett mycket stort antal av Apparna fungerar direkt på Tizzbird. Anledningen att det fungerar så bra på just Tizzbird beror på en kombination av hårdvara och anpassningen av systemprogramvaran. Tizzbird F20 använder ARM Cortex A8 1GHz, som sitter i många smart phones. Samma plattform som är ledande i smart phones garanterar största möjliga kompatibilitet med utbudet på Android Market. Dessutom har Tizzbird marknadens bästa implementering av Android 2.3 (Gingerbread). Ingen annan mediaspelare på marknaden kan mäta sig med Tizzbird angående detta och ingen annan leverantör kan erbjuda möjligheten att direkt i spelaren hämta och installera Appar från Android Market. TizzBird är det ledande alternativet och klarar detta bättre än någon annan spelare på marknaden.  

 

 

 

 
 

Äntligen! Med Tizzbird F20 kan du, precis som med en PC, surfa på Internet och du kan se Flash-vido på exempelvis SVTPlay och andra TV-kanalers Internetsidor. Nu får du TV-programmen som finns tillgängligt på Internet till TVn på ett naturligt sätt. De flesta mediaspelare på marknaden klarar inte denna funktion eftersom de inte har tillräckligt med processorkraft för att spela upp Flash video. Det är till och med så illa att de flesta av våra konkurrenter inte ens har prestanda för vanlig internet surfning och resultatet blir långa svarstider så att användaren tror att produkten har hängt sig. Tizzbird F20 är kompatibel med Adobe Flash Player, ladda ner och installera från Android Market.

En förklaring till att TizzBird F20 klarar det konkurrenterna misslyckas med är den kraftfulla processorn, ARM Cortex A8 med 1GHz klockfrekvens, som sitter i F20. Det finns redan en webbläsare i Tizzbirds firmware, men du hittar ett stort antal alternativa webbläsare på Android Market som du kan installera om du föredrar någon annan utformning.

 

 
   

 

 

 
 

För att bekvämt kunna surfa på Internet, uppdatera dina Sociala nätverk som Facebook och använda alla möjliga Appar som du kan installera på TizzBird F20 kanske du föredrar ett standard USB trådlöst tangentbord och mus. Eller vill du ha en liten smidigare lösning så erbjuder vi exklusiva AirKit, kombinerad tangentbord/pekplatta. Inte nog med detta, TizzBird kan du även styra med hjälp av gratis appen TizzRemote, som du kan ladda ner till din Android Smart phone från Android Market.

 

 
   

 

 

 
 

Möjligheterna att styra TizzBird är många. I paketet ingår TizzBird fjärrkontroll som håller god standard. Inte för mycket knappar, men samtidigt inte minimalistisk. Menu-knappen är universell och används i alla sammanhang för att ta fram undermenyer, inställningar etc. Vill man lyxa till sig, köper man det exklusiva minitangentbordet AirKit som har touchtangenter med integrerad pekplatta. Airkit känner automatiskt av när du skriver tecken eller andvänder pekplattan för att navigera.

TizzRemote är en gratis App som du kan ladda ner från Android Market och den gör så att din smartphone fungerar som fjärrkontroll, tangentbord och mus.

 

 
   

 

 

 
 

En av de viktigaste funktionerna i TizzBird är att spela upp filmer. Om du jämför en TizzBird med någon konkurrent kommer du att förstå hur genomarbetade funktionerna i TizzBird är. Via en knapp på fjärrkontrollen når du när som helst alla funktioner och inställningar du behöver när du spelar mediafiler. Hoppa direkt till ett visst avsnitt i filmen med "GoTo", visa Info, välj och anpassa Undertexter, välj Ljudspår, gör Bildinställningar, med mera. Om du spelar en image-fil (ex. ISO) som innehåller menyer kommer du hitta fler alternativ när du trycker på knappen jämfört med en vanlig filmfil (ex. mkv).

TizzBird spelar i princip alla populära media format , den klarar full HD film i många olika filformat och även 3D-film i MKV 3D SBS.

Har du samlat på dig ett filmbibliotek vill du säkert att din Mediaspelare skall presentera varje film med ett snyggt grafiskt gränssnitt. TizzBird hämtar info för dina filmer direkt från den Internetdatabas du väljer i inställnigar för spelaren (Se till höger för exempel).

När ditt filmbibloteket växer i omfattning kommer du att uppskatta TizzBirds kraftfulla mediadatabashanterar som automatiskt plockar fram information ur olika mediafiler.

True Cinema 24Hz

TizzBird har stöd för true Cinema bildfrekvens (23.976Hz) vilket garanterar bästa bildkvalitet och biokänsla om din TV klarar formatet.

3D MKV

TizzBird kan spela 3D filmer i mkv format, Side-by-Side (SBS) eller Top-and-Bottom (TNB) 3.D

 

 

 

 
 

Automatisk hämtning av filminfo från Internet

Med TizzBird skapar du enkelt ett elegant grafiskt gränssnitt för ditt filmbibliotek. En av TizzBirds myckat avancerade funktioner är att samla information som omslagsbilder, synopsis och annat om filmer automatiskt i databaser på Internet. Scrapingen i TizzBird kan göras enligt olika alternativ, bara för en markerad file eller för hela din filmsamling.

 

 

Uppspelning ISO, IFO, HDMV

   

Om du har filmer sparade i ISO eller DVD-format med .ifo filer som innehåller information om kapitel, undertexter, ljudspår etc. kan du spela upp dem med TizzBird och använda menyer, navigera, välja ljudspår, textning med mera på samma sätt som när du spelar en original DVD-film. TizzBird har även stöd för basic Bluray mode, HDMV.

 

Återuppta - Hoppa till

Med TizzBird är det lätt att titta på film, även om du måste avbryta och återuppta vid ett senare tillfälle. Navigera i filmer och återuppta tittandet där du stoppade senast, med Resume-funktionen. TizzBird lägger automatiskt in bokmärken där du stoppar filmen och du kan välja att återuppta på det stället utan att behöva leta dig fram genom att snabbspola filmen. Du kan även hoppa fram uppspelningen till det avsnitt i filmen du vill titta på med "Goto" funktionen. ch Du kan lägga in dina egna bokmärken där du har dina favoritavsntt för att enkelt kunna hoppa rill dessa avsnitt.

 

 

Välj & Anpassa Undertexter

Förutom att välja mellan olika språk i undertexer, erbjuder TizzBird ett antal olika parametrar som du kan justera för att få texten att både fungera, visa rätt tecken (tex åäö) och visas i önskad storlek, färg med mera. Du kan välja externa undertexter i filer och mappar anslutna till TizzBird. TizzBird har marknadens bästa funtion för undertexter.

 

 

 
 

 

 

 

Spela Musik

   

 

 

 

Spela musik med TizzBird, den klarar de flesta filformaten, inklusive förlustfria digitala musikfiler i APE, Flac och WAV upp till 24bit/96KHz.

När du spelar musiken presenteras den med ett snyggt grafiskt gränssnitt enligt ovan, med stöd för Cover View. Du kan enkelt sortera din musik efter Album, Artist, Titel, Genre eller År. Genom att trycka på fjärrkontrollens blå knapp kan du ändra sorteringsval. (Gäller även för filmer).

Starta musik och låt den spela i bakgrunden medan du visar bilder i bildspel.

 

 

 

   

 

 

 

Internetradiostationer finns gott om och med TizzBird är det enkelt att hitta något som passar din individuella smak. Tack vare ett stort utbud av Appar för Internetradio som du enkelt laddar ner från Android Market kan du lägga in dina favoritkanal i spelaren. TizzBird är baserad på ARM Cortex A8 processor som är vanlig i dagens Smart Phones och är därmed kompatibel med de flesta Android apppar du hittar på Android market.

 

 

 

 

Startid <5 sekunder

TizzBird har stöd för Instant-On funktion, det tar cirka 2-3 sekunder att starta från "Stand-by" till full drift. Du behöver inte stänga av den mellan användningarna, TizzBird förbrukar bara 0.4W i "stand-by" läge.

2GB NAND flash

De flesta tillverkare av mediapelare nöjer sig med 256 eller 512MB minne i sina produkter, men TizzBird är betydligt frikostigare. F20 har 512MB + 2GB NAND flash som gör att du kan installera och köra 100 tals applikationer.

Kortläsare SD-card

Förutom intern plats för 2.5" hårddisk eller SSD-disk finns både USB-anslutningar och kortläsare för SD-card integrerat i TizzBird F20.

Sval & Tyst, ingen fläkt

TizzBird F20 är byggd på en ARM Cortex A8 processor med 1GHz kloclkrekvens. Processorarkitekturen är populär i smarta telefoner och tablet PC och är designad för låg effektförbrukning och låg temperatur. Det gör att du slipper irriterande fläktljud från mediaspelaren, utan att kabinettet behöver växa i voly,. TizzBird är en liten, tyst och sval mediaspelare.

 

 

Ethernet LAN

TizzBird är utrustad med 10/100Mbpst Ethernet anslutning

 

WLAN 11n (tillval)

TizzBird kan kompletteras med USB-adapter för WiFi 11n

 

 

Det är enkelt att installera en hårddisk i TizzBird F20 och du kan själv göra det om du vill uppgradera din spelare. Lossa skruven som håller luckan till hårddiskutrymmet på spelarens undersida. Lägg i och tryck i hårddisken i anslutningen enligt bilderna ovan. Sätt tillbaka luckan.

Om du använder en ny, oformaterad disk, måste du först initiera den, så här kan du göra

* Till TizzBird F20 passar 2.5" SATA diskar med max 9.5 mm höjd.

  
 
Modell TizzBird F20 - Smart TV Box, tyst konstruktion, utan fläkt, plats för 2.5" hårddisk (SATA)
Processor ARM Cortex A8, 1GHz, Mali200 3D grafikaccelerator, 512MB RAM, 2GB NAND, prestandaindex 2000+ DMIPS
OS & GUI Android2.3 (Gingerbread), OpenGL 3D
Uppstart <5 s från standby
Kontroll Fjärrkontroll, Mus/Tangentbord (tillval), TizzRemote App (Android & iOS)
Funktioner
 • Ladda ner och installera appar från GooglePlay lika enkelt som på en smart phone.
 • Spela och strömma full HD mediafiler
 • Webbläsare med stöd för Flash & HTML5
 • Inbyggd Scraper för Film/Musik, hämtar information, poster och omslagsbilder från Internet
 • Skicka media trådlöst från mobil till TizzBird med DLNA
 • Internetradio, Video-On-Demand, Play-kanaler
   
Nätverk
 • Inbyggd Ethernet 10/100Mbps, tillval: 802.11n WiFi
 • Anslut till nätverksenheter med Samba, NFS, DLNA
 • "Kommer-ihåg" anslutna nätverksenheter
   
Mediastöd  
Film
 • .MOV, .MKV, .M2TS, .AVI, .IFO, .ISO, .VOB, .WMV, .MPG, .TP, .TRP, .FLV, .HDMV
 • Codec: MPEG1/2/4, Xvid, H.264, VC-1(AP@L3), WMV9(MP@HL4.1)
 • 3D MKV (SBS/TNB)
 • Upp till 1920x1080p
 • Spela DVD-bakup med fullständiga menyer
 • Stöd för BDMV profile 1.0
 • Undertexter : .SMI, .SUB, .SRT, .SSA, .ASS, UTF, .LRC
 • Scraper - hämtar filminfo, posters, omslagsbilder från Internet (IMDB/TMDB )
Musik & Ljud
 • .MP3, .OGG, .WMA, .AAC, WAV, .FLAC, .APE
 • HiFi (Lossless) WAV, FLAC, APE upp till 96Khz/24bit
 • DTS pass-thru & down-mix
 • HD-audio pass-thru via HDMI
 • Scraper - Hämtar skivomslag och låtinfo från Internet
Bilder
 • .JPG, .JPEG, .GIF, .PNG, .BMP
 • Bildspel med bakgrundsmusik
 • Bildväxling Zoom, Panning, Fade-in/out, Kombinationer
   
Anslutningar
 • 3x USB 2.0 Host
 • HDMI 1.3a
 • RCA video
 • Analog Stereo
 • SPDIF (optisk)
 • SD-card
   
Filsystem
 • FAT32
 • NTFS
   
Storlek 155 x 155 x 30 mm