Genombrottet för tjänster som strömmar Video via Internet har nu definitivt kommit. Besöksfrekvensen i videobutikerna har sedan länge minskat, men det har inte orsakats av ett ökat utbud VoD-tjänster på Internet.
Men möjligheterna att spela upp "video-on-demand" i hemmet, utan att först behöva ladda ner filmen, har nu ökat enormt.

Nu finns dessutom ett par riktigt bra produkter du kan använda för dessa tjänster, TizzBird Stick N1 och den nya TizzBird F13.

Tidigare generationer av mediaspelare är huvudsakligen konstruerade för att spela upp och strömma mediafiler som du först sparat på din PC, nätverksdisk eller minnesenhet ansluten till spelaren. Redan nu kan vi erbjuda en ny produkt, som ger dig det bästa från gårdagen teknik, i kombination med nya tidens funktioner.

Låt oss presentera TizzBird F13 Smart TV Box !

Vi ser att "ägande" övergår till "att ha tillgång till". Musikindustrin erbjuder ett nytt sätt att konsumera musik. Med Spotify i täten finns nu ett antal tjänster som erbjuder tillgång till miljontals låtar. Intresset för att ladda ner piratkopierad media har för första gången stangnerat.

 

 

Enklaste vägen att gå för att få tillgång till de nya tjänsterna, är att använda "Appar". Android är den största tekniska plattformen för detta.

Att strömma media direkt från Internet, istället för från din PC eller nätverksdisk, ställer nya krav på ditt mediaenter. Vi har utvecklat TizzBird F13, Smart TV box, för att möta upp mot dessa. TizzBird är inte bara en av marknadens absolut bästa och elegantaste lösningar för att spela upp och strömma media lokalt, det är dessutom den vassaste uppgraderingen du kan ansluta till din TV just nu.TizzBird F13 har samma tekniska plattform som en Smart Phone eller surfplatta. Med en kraftfull ARM processor och Android 4.0, har den stöd för HLS adaptive streaming, ett format som håller på att bli standard för strömmad video via Internet. Kombinationen ARM processor och Android 4.0 ger största möjliga kompatibilitet med Appar som du hittar i Google Play.

Utbudet av Appar som fungerar med TizzBird, är enormt mycket större än det som fungerar exempelvis med en Sigma MIPS processor och Android 2.2.

TizzBird har förutom Android-systemet och ARM arkitekturen ett väl utvecklat användargränssnitt (GUI) som du inte hittar i någon annan mediaspelare på marknaden. Några av de absolut bästa ingenjörerna i branschen är knutna till produkten och jobbar ständigt med utveckling och finjustering. Med dessa förutsättningar är vi övertygade att du kommer att finna TizzBird F13 mycket väl värd sitt pris.

 

 
     
 

Netflix, Viaplay, Voddler med flera erbjuder redan idag tjänster för att strömma videofilmer dirket från Internet. Fler aktörer är på väg in och vill konkurrera om kunderna. Den ökade konkurrensen bäddar för bra tjänster.

Det finns olika sätt för tillverkare av Smarta TV och Mediacenter, att göra utbudet av tjänster tillgängligt i sina produkter. TizzBird bygger på Android, den största och snabbast växande plattformen för Smart Phones och surfplattor. Genom att använda Android kan vi erbjuda snabb tillgång till ett brett utbud av Appar. Inget enskilt företag har i närheten av de resurser som gemensamt ägnas åt att utveckla Appar för Android. Utan tvekan blir andra, företagsunika lösningar, mer begränsade.

 

 

 

Med en TizzBird Smart TV box, kan du enkelt ladda ner och installera Appar från Google Play. Tack vare den enormt stora marknadsandel som Android har på Smartphones och Surfplattor kan du vara trygg att du blir bland de första att kunna utnyttja nya tjänster.

I innehållsleverantörernas strävan att kunna erbjuda sina tjänster på olika plattformar kommer de att prioritera en standard som Android, eftersom de automatiskt ger dem störst räckvidd till nya och befintliga kunder.

 
     
       
 

Utbudet av TV-sändningar via webben ökar konstant. Nya företag är på väg att starta sändningar och SVT har nyligen tillkännagivit att hela deras kanalutbud kommer att sändas via Internet.

Ett smidigt sätt att få in all webb-TV i din riktiga TV, istället för i datorn, är att ansluta en TizzBird Smart TV uppgradering. Du laddar hem Appar som du använder för att få tillgång till olika kanaler. Utbudet och valmöjligheterna ökar. Många sändningar görs i formatet HLS Adaptive Streaming som anpassar bildkvalitén automatiskt efter mottagarenhetens kapacitet. På så sätt kan man prioritera ett jämt flyt i programmet. TizzBird F13 har stöd för detta format och du får en bra och smidig lösning för webb-TV.

 

 

 

 

 
       
       
 

TizzBird har självklart kapacitet att spela upp alla vanliga filformat och även återge surroundljud med licens för Dolby och DTS. Dessutom kan du skapa en snygg grafisk presentation av ditt filmbibliotek med omslagsbilder, fan-art och storyline, plus information om film och ljudformat. Information om filmerna hämtar du enkelt on-line från IMDB/TMDb med TizzBirds inbyggda "Scrape" funktion.

 

 

 

 

 
         
       
 

 

 

 

 

 

 
         
         
  TizzBird har självklart kapacitet att spela populära ljudformat. Oavsett om du vill ansluta direkt till TV och låta spelaren mixa ihop ett avancerat surroundljud till 2-kanals stereo. Eller om du vill skicka ljudströmmen från filmen direkt, opåverkat, in i din Hemmabioanläggning, så fixar TizzBird F13 detta. Anslut till ljudnläggning med HDMI eller optisk SPDIF och ställ in i menyerna för TizzBird hur du vill att F13 skall behandla ljudet. Den kan både göra Down-mix och Pass-thru på digitala surroundformat.

 

 

 

 

 
         
         
 

Varför nöja dig med YouTube i mobilen eller datorn när du kan njuta av det växande utbudet av HD video direkt i din HD TV?

Med TizzBird F13 ansluten till din TV får du in YouTube direkt i TVn utan krångel. Välj bland dina favoritkanaler eller sök videoklipp med Android Appen för YouTube.

Det finns även olika möjligheter att välja YouTube-klipp med mobil eller surfplatt och därefter trådlöst skicka det till din TV, via TizzBird F13. Ett exempel på App som du kan göra detta med är iMediaShare. Installera den på din Android Smart Phone eller Apple iPhone, eller surfplatta så kan du enkelt via DLNA standard skicka media till TizzBird för uppspelning.

Se mer angående trådlös överföring från mobilenhet till TizzBird nedan.

 

 

 

 

 
         
       
 

DLNA är en standard som kanske många ännu inte bekantat sig närmare med, eller fått upp ögonen för. Många användare vi haft kontakt med öskar sig ett enkelt sätt att dela innehåll från Mobiltelefon eller surfpltta med familj och vänner. Tex genom att visa bilder eller video på TV eller spela upp musik i ljudanläggning.

Med TizzBirds inbyggda DLNA stöd får du ett enkelt sätt att skicka mediafiler trådlöst från en Smart Phone / Surfplatta [1], via TizzBird [2] och vidare till TV [3] eller ljudanläggning som du anslutit till din TizzBird. Det enda du egentligen behöver göra är att se till att den mobila enheten och TizzBird är anslutna i samma nätverk.

De flesta Smart Phones idag är certifierade för DLNA och det finns olika Appar (Android & iOS) (tex iMediaShare, Skifta, Eyecon) som med DLNA-standard ger möjlighet att spela upp innehåll från Internet eller ditt lokala nätverk på TizzBird. Allting bekvämt och lätt att styra från din mobila enhet. Se våra demovideo på några exempel:

 

 

 

 

 
         
       
 

Vill du skicka innehåll från din iPhone eller iPad till din HD TV? Apple har sin egen lösning för detta, AirPlay, och du kan lägga till funktionen till TizzBird genom att installera en App.

Hämta gratisversion eller betalversion av Appen AirPlay DLNA Receiver (PRO), från Google Play, och installera den på din TizzBird. Med denna App kan TizzBird ta emot strömmade mediafiler från din Apple-enhet och spela upp dem på din TV och hembioanläggning.

 

 

 

 

 
         
         
 

Precis som på din Smart Phone eller surfplatta, kan du installera alla populära musiktjänster och Internetradio Appar på TizzBird.

Android är den största plattformen för Smart Phones, vilket har den fördelen att när det lanseras nya tjänster, kommer det med största sannolikhet att finnas Appar för Android att installera.

 

 

 

 

 
         
         
 

Appar som samlar innehåll från världens on-line publikationer. Googles Curent ger dig tidningsartiklar och bloggar. Flipboard kan du anpassa och fylla med innehåll efter egen smak. distro ger publiceringar i magazinformat på skärmen.

 

 

 

 

 
         
 

TizzBird F13 är mer än bara en mediaspelare. Med Android som OS erbjuds stora möjligheter att använda TizzBird till olika sysslor, som exempelvis att surfa på Internet, kolla Mail, och spela spel. Vill man tex kolla och skicka mail eller uppdatera sina Sociala Nätverk, så behöver man någonting mer kraftfullt än en traditionell fjärrkontroll.

TizzBird levereras med fjärrkontroll och du kan fritt ladda ner och installera mobilappen TizzRemote på din Android eller iOS enhet. Dessutom kan du välja till trådlös mus eller minitangentbord.

 

 

 

 

 

 
         
         
 

 

 

 

 

 

TizzBird F13 är liten och kompakt, enkel att placera och snabb i starten. Från stand-by är den igång på några sekunder. Den aktuella tiden påverkas av vad du har för Appar installerat etc. Men jämfört med en traditionell spelar, som ibland tar flera minuter att starta, är TizzBird snabb som blixten. Den är helt tyst eftersom dess konstruktion är utan fläkt. Den ansluts till nätverk och Internet med trådläs Wifi (tillval) eller Ethernet-anslutning. Anslut microSD-kort eller USB-enhet för uppspelning av mediafiler, eller strömma från nätverksenheter eller Internet.

 

 
         
         
 

 

 

 

 

 

När du kopplat in TizzBird F13 till din TV/Receiver första gången och startar den, kommer du automatiskt till en installations "wizzard" som guidar dig igenom de 6 viktigaste inställningar du behöver göra för att komma igång med din smart TV box.

 

 
         
       
 

 

 

System
Telechips TCC8920 1GHz cpu, 1GB RAM, 4GB T-flash.
Ultrasnabb start från Standby

Låg energiförbrukning, helt tyst (fläktlös deign)

 

 

 
    OS
Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
   
    Video
Avi/MKV/MPG/WMV/VOB/TP/TRP/M2TS/MOV/FLV/IFO/ISO/HDMV. Codec: MPEG 1/2/4, H264, XVID, WMV9 (MP@HL4.1), VC-1 (AP@L3) Upplösning max 1080p/60Hz
   
   
Undertexter
smi, smil, sub, sub/idx, srt, ssa, ass
   
    Audio
MP3/OGG/WAV/AAC/FLAC/APE
Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus upp till 7.1, DTS Surround, DTS-HD Master Audio, Downmix och Pass-throu.
*) förhandlingar om licensavgift för Dolby True HD pågår
   
    Bilder
JPG, JPEG, GIF, BMP, PNG
   
    Anslutningar
2x USB 2.0 Host (max 500mA per port)
microSD card reader (microSD & microSDHC)
10/100Mbps Ethernet
Wireless 11n Wifi (tillval)
Nätverksprotokoll NFS, Samba(CIFS), UPnP
   
    Video-ut
HDMI 1.3a & Komposit
   
    Audio-ut
Digital (SPDIF) optisk & Analog Stereo RCA
   
   
Filsystem
Kompatibel med NTFS & FAT32
   
   
Ström
5V DC, 2A, energiförbrukning i StandBy: 0.4W
   
   

Storlek
166 (B) x 92 (D) x 29 (H) mm