TizzBird har inbyggd funktion för att söka och installera ny version av systemprogramvara (firmware). Uppgraderingsfunktionen finns i menyerna under Settings > System > Firmware update. Navigera dit och välj alternativet för att starta sökning och uppgradering. Vi rekommenderar att man håller boxen uppgraderad.

OBS! TizzBird S20T har ändrat till ny serveradress för uppgraderingar, ändringen infördes i versioner från juni 2014 och senare. Om du har en äldre version av firmware och boxen inte hittar något nytt, går det att ladda ner manuellt till USB minne från vår nerladdningssida här ladda ner Tizzbird firmware

Vi rekommenderar även att göra en återställning av boxen efter att uppgraderingen har installerats. Återställningenm hittar man under Setting > System > Adv.setting > Set Factory default

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

   
 

 

Genom att installera Appar i TizzBird kan du enkelt lägga till olika funktioner och tjänster. SVT Play, TV4 Play och andra TV-kanaler är populära, likaså olika Videohyrningstjänster som Netflix, Viaplay, Google Film, mfl. Att insallera en app i TizzBird går till på samma sätt som att installera en app på en smart mobil med Android OS. Det första man behöver göra är att registrera sin TizzBird i Google Play. S20T har Google Play inlagt i systemprogramvaran, men för tidigare modeller kan det behövas uppgradering till firmware med GMS (Google Market Support).

När TizzBird boxen registrerats i Play-butiken, kan man antingen använda Play-appen i TizzBird för att leta reda på den app man vill installera, eller så kan du via en dator skicka appen till TB (på samma sätt som man skickar en app till en mobiltelefon).

Se demovideo (Stick N1 installation av appar)

 

 

 

 

   
 

 

Det kan ibland vara nödvändigt att göra en återställning av systemet i TizzBird. Det kan vara installerade appar som inte fungerar korrekt eller andra incidenter som gör att enheten uppträder konstigt. Det finns en återställningsfunktion i TizzBird under rubriken Setting/System/Adv.Setting. (Set Factory Default).


Markera rutan "Erase Everyting" för att radera appar och användarkonto i enheten eller om vanlig återställning inte hjälper, men för att slippa registrera om konton och installera apar på nytt kan man börja med en vanlig återställning.

 

 

 

 

   
 

 

När man första gången startar TizzBird kommer man automatiskt till en installationsguide där man bland annat ställer in TV-signalen (tex. HDMI 1080p/60Hz). Det kan hända att TV-signalen ställs om av misstag under användning och att det orsakar ingen bild när du startar TizzBird. Har du en fjärrkontroll med "TV OUT" knapp (F11,F20,F13) på kan du använda den för att stega tillbaka till rätt inställning. Starta TizzBird ordentligt (LED indikator övergår i fast sken), tryck därefter på "TV OUT" knappen och vänta några sekunder. Upprepa tills bild kommer tillbaka.

För TizzBird S20T finns funktionen att växla TV-out-signalen programmerad till REC-knappen. Genom att trycka långt tryck på knappen kan du växla mellan olika inställningar för video-ut tills du får bild på TVn. Alternativt kan man navända F2 på externt tangentbord.

För N1 som saknar TV-OUT knapp, har F3 på externt tangentbord motsvarande funktion.

Ett annat alternativ för att åtgärda problem med "svart" skärm är att göra en återställning via Recovery-mode. Det finns en utförlig beskrivning under fliken Support/Manualer. Man kommar till recovermenyn genom att bryta strömmen och därefter återstarta och trycka upprepade gånger på röd knapp på fjärrkontrollen. Gör därefter en återställning och omstart.