TizzBird Mediaspelare och OTT box
 

 

     
 

OTT, Over-the-Top, är ett relativt nytt begrepp och avser leverans av film, musik och annan media via Internet, utan att blanda in tex en bredbandsleverantör som Telia i distributionen. De senaste åren har utvecklingen gått väldigt snabbt på området. För några år sedan fanns i princip endast SVT Play, TV4 Play och YouTube och genom att tex ansluta en PC kunde man se utbudet på TV.

I takt med att utbudet av OTT-tjänster ökar har allt fler användare upptäkt fördelen med OTT. Man bestämmer själv när man vill se ett TV-program och istället för att gå till Video-butiken och hyra en film, göra man detta direkt från TV-soffan. Idag finns ett antal filmtjänster tillgängligt via Internet och fn är Netflix marknadsledande. SVT och andra TV-kanaler har utvecklat sina Play-tjänster i snabb takt.Dessutom är strömmade musiktjänster accepterat som nya sättet att konsumera musik på.

  TizzBird erbjuder en smidig lösning för att göra OTT-innehåll tillgängligt i din TV. Konceptet utnyttjar den snabba utvecklingen inom Android-baserade Smart phones. Genom att använda samma typ av processorer (ARM) som används i majoriteten av smarta mobiltelefoner och Android som operativsystem i boxarna, får man automatiskt tillgång till ett enormt utbud av appar. Detta är ett mycket starkt argument för TizzBird i jämförelse med tex en Smart TV. TV tillverkarna har låst in sig i sina egna system vilket innebär att de måste utveckla egna appar för alla OTT-tjänster som skall fungera på TVn. När tjänsterna ändras måste apparna uppdateras och när det kommer nya tjänster, måste nya appar utvecklas. I jämförelse med en PC är TizzBird, billigare energisnålare och enklare att manövrera med fjärrkontroll. Dessutom är TizzBird små och fläktlösa (helt tysta).

Läs mer om våra modeller

 

 

         
         
 

 

TizzBird bygger på samma tekniska plattform som används i smarta mobiltelefoner. Det är lika enkelt att lägga till funktioner till TizzBird med appar, som på en smart mobiltelefon. Processorer är av typen ARM och operativsystemet är Android gör att de flesta appar som man hittar i Google Play fungerar utan problem. För frågor om specifika funktioner vänligen kontakta vår support, så hjälper vi till så gott vi kan att reda ut begrepp och verifiera appars funktion.

 

 
 

Netflix är just nu den populäraste av VoD-tjänsterna (Video-on-Demand) på marknaden. Genom att installera Netflix appen från Google Play kan du med TizzBirds OTT-box använda ditt konto hos Netflix för att spela upp video och TV-serier på din TV.

 

För en överkomlig måndaskostnad får du obegränsad tillgång till alla filmer och TV-serier hos Netflix och bindningstiden är normalt endast 1 månad. Läs mer om Netflix på netflix.se

Netflix har en del egenproducerade serier som har blivit populära.

 
 

 

Viaplay är ytterligare en populär VoD-tjänst som finns tillgängligt via Android app från Google Play. Viaplay har inte bara filmer och TV-serier, men även Live-sändingar frn sport evenemang mm.

 

Viaplay erbjuder olika abonnemang beroende på vilket innehåll man är intresserad av. Läs mer om vad Viaplay kan erbjuda på deras hemsida viaplay.se

 
 

 

MAgine TV på TizzBird

För inte alltför länge sedan var "linjär-TV", dvs man tittar på TV efter den programtablå som TV-kanalerna erbjuder. Missade man något och ville se det fick man hoppas på att programmet skulle visas i repris, om man inte hade spelat in det. Play-kanalerna (SVT, TV4, mfl) har funnits via webben ganska länge, men vi har bara fått tillgång till utbudet via PC.

I takt med att smarta telefoner har nått ut till allt fler användare har även den webbaserade TV-sändningen utvecklats och det är en tydlig trend i samhället att allt fler överger linjär-TV till förmån för web-TV.

Om man är van vid ett kanalpaket från en innehålls-leverantör som Boxer, Telia, Comhem, etc. så brukar man nog också vara bekant med begrepper att "zappa" mellan olika kanaler. För OTT-boxar, eller smarta telefoner, finns appar från respektive TV-leverantör SVT, TV4, TV3, mfl. ooch så finns Magine TV.

SVT Play appen ger tillgång till SVT kanaler, men vill du titta på TV4 så får du växla till deras app. Hur många kanaler man kan få tillgång till via Magine TV kommer nog att variera med tiden och beroende på vilket programpaket man väljer, men förutom att samla fler kanaler i en app erbjuder man lite andra funktioner.

Magine TV på Tizzbird S20T

 

 

Magin TV on TizzBird S20T

Android Appen Magine TV erbjuder olika kanalpaket. Tjänsten är ungefär som marksända boxer, men distribueras via Internet och användarna tar emot innehållet via sin ordinarie Internetanslutning.

Magine TV på Tizzbird S20T

I Magine TV appen finns en tidslinje som överskådligt visar vilka program som pågår och kommer på respektive kanal. Dessutom finns program kvar efter att de sänds i respektive tablå och det går bra att starta dem när man själv vill se. (mer info hos Magine TV)