TizzBird Mediaspelare Musik
 

 

     
 

Kontrollera uppspelning av musik utan att behöva ha TVn igång. Sök och välj bland all din musik på datorer och nätverksdiskar i ditt nätverk med TizzBirds fjärrkontrolls app, TizzRemote 2.0 (Android). Installera en AirPlay app på TizzbIrd och skicka musik trådlös från iPhone, iPad eller iPod, eller använd tex Spotify Connect för att skicka uppspelning från mobilen till TizzBird.

Det är idag långt mer bekvämt att spela musik med TizzBird än det någonsin varit tidigare. Verkligheten har kommit ifatt användarnas önskelista. Just att med hjälp av sin smarta mobil välja musik, eller även film och bilder för uppspelning på musikanläggning eller TV ger en avancerad fjärrkontrollsfunktion.

 

 

När du vill spela musik från den egna musiksamling är TizzBird kompatibel med de flesta populära filformaten för digitalt lagrad musi, komprimerad och förlustfri, MP3, .OGG, .WMA, .AAC, WAV (PCM), .FLAC, .APE.

S20T som har SPDIF Interface kan anslutas till en DAC som är specialiserad på att covertera digitalmusiken till analogt format innan den skickas in i förstärkaren. En lösning för ljudfantaster.

TizzRemote 2.0 är en mycket användbar app när du bekvämt vill spela musiken du har sparat i nätverksanslutna enheter.

 

 

 

 

Man kan installera Spotify App från Google Play på TizzBird och strömma miljontals låtar från Internet. Välj olika kvalitetsinställningar och skapa spellistor, få inspiration med mera från världens troligen mest populära musiktjänst.

En trevlig funktion är Spotify Connect som gör att man kan använda mobilen för att välja musik, men få den uppspelad på TizzBird som kopplats till receiver/musikanläggning.

Wimp är en annan musiktjänst för att streama musik från Internet. Den fungerar liknande Spotify och erbjuder dessutom musik i förlustfri Hifi ljudkvalitet

Tizzbird musik wimp hifi

Ladda ner Wimp Appen från Google Play och aktivera ditt abonnemang för att få tillgång till miljontals låtar.

TizzBird AirPlay

För att använda TizzBird tillsammans med Apples AirPlay behöver man installera en App från Google Play. Det finns flera alternativ att välja mellan, både gratis appar och betalappar. Installer appen och starta den så skall det gå bra att skicka musik trådlöt från din iOS enhet till TizzBird.

 

 
Tizzbird Spotify connect   För att använda Spotify Connect med TizzBird skall man installera Spotify på både mobil och TizzBird och logga in på båda enheterna. Man använder därefter mobilen som en fjärrkontroll för att styra uppspelningen på TizzBird, mobilen skalla vara i "online" läge och båda enheterna skall vara anslutna i samma nätverk (TizzBird kan vara ansluten med Ethernet eller Wifi). När man startar uppspelninge i mobilen med Spotify dyker Connect-symbolen upp längst ner till höger. Peka på den för att få fram de enheter du kan skicka uppspelningen till (se bilden till vänster)

 

Tizzbird internetradio

Det finns stort utbud av radio-appar som går att installera på TizzBird. SverigesRadio, TuneIn, mfl erbjuder tillsammans ett stort antal lokalradio, riksradio och internationella kanaler att välja bland.

Oavsett om det är förlustfri musik strömmat i ditt nätverk, eller musik från Internet eller radiokanaler så erbjuder TizzBird mängder av möjligheter.